Resultat från föreningens Big Bore skytte den 2 juli på Forsnäs gård.

Det var 10 laddade skyttar som mötte upp på lördagsmorgonen och efter att vi hade presenterat oss för varandra påbörjades genast intressanta diskussioner om vem som hade den bästa bössan, är verkligen en Blaser R93 eller R8 så mycket snabbare att ladda om än en gammal Mauser 98? Är ändå inte en smäcker Heym dubbelstudsare i kaliber .375 Holland & Holland det optimala vapnet? Svaren var lika många som frågorna och ingen lyssnade på de andra skyttarna, såvida de inte hade samma kaliber. Kort och gott –det var precis som vanligt i jaktstugan.

Efter en träningsrunda fylld av krånglande repeteringar och funderingar kring om man skulle skjuta och springa så snabbt som möjligt eller lita på att ”Slow and Steady” är bästa sättet att hantera de anfallande bufflarna så närmade sig tävlingsmomentet.

Årets tävling hade vi ju dessutom ett välfyllt prisbord vänligen skänkt av Afrikanska kompaniet och Norma Precision AB.

Efter ett intensivt skytte, låg krutröken tät över skjutbanan, men mitt i diset kunde en vinnare skönjas. Vinnare blev Jörgen Sandström med sin SAKO Safari i kaliber .416 Remington. Jörgen fick totalt 10 poäng (lägst poäng efter sammanräkning av tid minus skjutresultat). Tvåa blev Rolf Ramse .358 Norma Magnum, 11 poäng. Trea blev Per Karlsson, 9,3x62 och 17 poäng.

 2016 var sålunda det lätta artilleriets år, men grovkalibrarna lovar att återkomma bättre tränade till 2017 då vi dessutom kommer att skjuta mot rörliga mål som kommer rakt mot skytten!

Vinnarna fick dela på många fina priser som våra sponsorer Afrikanska Kompaniet & Norma bidrog med.  

 

Glada skyttar efter att tävlingen avgjorts. Royal Swedish Chapters President Anders Engström, tredjeman från höger.

 

2016 års vinnare Jörgen Sandström tar sig an den tredje buffeln.

Skjutledare Mats Bergholm instruerar Pia Engström inför hennes första skjutrunda.

 

 

Sponsorer

,

PEO.jpg

logo_Svante.jpg

African_Adventure.jpg

 

 

Föreningsinfo